Si të ushqehen foshnjet hipoalergjike – Këshilla nga HiPP

0
10

Alergjia është dukuri në rritje, që prek foshnjat, mesatarisht nga 20 deri 30%. Si rezultat i alergjisë foshnja mund të ketë skuqje të lëkurës (dermatitis atopik), ënjtje në pjesën e buzëve dhe më vonë rrufë alergjike dhe astmë.

Foshnja nga familja me alergji, sipas mundësive, duhet të ushqehet me gji së paku 6 muaj. Kjo është mënyra më e mirë e mbrojtjes nga alergjitë. Foshnjet e rrezikuara nga alergjia, që nuk ushqehen me gji apo kanë ushqim të pamjaftueshëm gjiri, më i miri është ushqimi hipoalergjik për foshnje i HiPP-it.

HA-ushqimi zvogëlon rrezikun nga alergjia

Proteina e qumështit mund të jetë faktori vendimtar për nxitjen e alergjisë. Ushqimi i qumështit HiPP HA përdor proteinat shumë të tretura dhe tepër të filtruara nëpërmjet vëzhgimit prospektiv shkencor dhe është testuar parandalimi i alergjisë.

Qumështi i gjirit nxit florën e shëndoshë të zorrëve dhe kjo mund të mbrojë kundër alergjive. Përveç proteinave të qumështit duket që edhe flora e zorrëve gjatë fëmijërisë luan rol të rëndësishëm kundër alergjisë. Studimet kanë treguar se përbërja e florës së zorrëve të fëmijëve me alergji dhe foshnjet pa alergji kanë dallime të dukshme.

Flora e zorrëve të fëmijëve me alergji zakonisht përmban më shumë baktere të padëshirueshme, ndërkohë që numri i baktereve të pëlqyeshme të acidit laktik është më e ulët se në zorret e foshnjeve pa alergji. Flora e shëndetshme e zorrëve e marrë si shembull nga fëmijët që janë ushqyer me qumësht gjiri duket me ndikim vendimtar në pengimin e alergjive.

Ushqimi i qumështit HA HiPP sipas mostrës së qumështit të gjirit

Qumështi i gjirit është udhëzues i parimeve për punën tonë zhvillimore. Në qumështin e gjirit ndodhen shumëllojshmëri e kulturave probiotike, të cilat mund të jenë të ndryshme individualisht. Poashtu, në qumështin e gjirit gjenden edhe fibrat prebiotik, të cilat kujdesen për florën e shëndetshme të zorrëve.

HiPP HA si ushqim vazhdues përmban mes tjerash edhe fibra të rëndësishëm ushqyes, kulturat natyrore të acidit laktik dhe omega-3- acidet yndyrore esenciale.

//telegrafi/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.