Prindërit refuzojnë të tregojnë nëse fëmija i tyre është djalë apo vajzë – këtë e kanë kërkuar edhe nga mjekët! (Foto)

0
116
Vendimi i një çifti të Utah, SHBA është që të rrisin fëmijën e tyre, duke mos e zbuluar gjininë e tij.

Sipas mediave të huaja, që në momentin kur fëmija i tyre u mirëprit në botë, Kyl dhe Brent Courtney-Myers u përpoqën të siguronin një mjedis të hapur për gjininë për tani, 2-vjeçarin/vjeçaren, Zoomer.

Madje prindërit i kërkuan mjekut të tyre dhe stafit të spitalit që të mos zbulojnë gjininë e Zoomer-it.

Ata gjithashtu u kanë kërkuar të tjerëve të përdorin përemrat neutralë gjinorë (ata/tyre) në vend të “atij” ose “ajo” dhe i kanë shmangur rrobat me frazat gjinore.

Dhe arsyeja pse ata duan që fëmija i tyre të rritet në një mënyrë të tillë, siç thuhet, është që të mos rritet i/e kufizuar nga një kulturë e stereotipeve gjinore tradicionale.

Siç kanë thënë prindërit, fëmija e tyre duhet të jetë në gjendje të aspirojë ato që aspiron një djalë, por edhe një vajzë.

//lajmi/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.