Vendet më të pista në një aeroplan!

0
71

Me të gjithë stresin e paketimit, linjave të gjata, shpaketimit, ndoshta nuk i jepni përparësi higjienës kur ju hipni në një aeroplan.

Por aeroplani është një nga vendet ku ka më shumë gjasa të sëmurësh gjatë udhëtimit. Qindra njerëz janë grumbulluar në një kabinë kompakte vetëm pak minuta pasi qindra njerëz të tjerë dolën jashtë – një skemë shpërndarjen akoma edhe më të madhe të mikrobeve.

Duar të pasagjerëve prekin dritaret, ulëset, kabinat e sipërme dhe shumë më tepër. Kur mikrobet prekin një sipërfaqe, ata mund të mbeten të gjallë atje për orë të tëra, dhe në disa raste ditë.

Pastaj, sapo të keni prekur gjithçka, ju uleni dhe prekni fytyrën tuaj, prekni sytë tuaj. Kjo është ajo ku njerëzit gabojnë dhe shpesh sëmuren. Por në qoftë se ju e dini se ku janë mikrobet, ju mund të merrni hapat e duhur për të qenë të kujdesshëm dhe për t’i mbajtur ato sa më larg.

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here