Ushqimet që ju ndihmojnë të luftoni infeksionet urinare

0
209

LËNGUi thanave – është ndër më të rekomanduarit pasi rrit acidin hipurik në urinë i cili disfavorizon rritjen e mikrobeve në kanalet urinare.

Duke qënë e vështirë të gjenden thanat, mund të kërkoni tableta thanash në dyqanet e produkteve të shëndetshme ushqimore.

Kosi – përmban mikroorganizma të dobishëm të cilët mund të ndihmojnë uljen e mikroorganizmave të dëmshëm.
Kivit – janë burim i pasur i vitaminës C e cila mban uretrën dhe fshikzën të shëndetshme. Mund t’i konsumoni të bluar me lëng portokalli për më shumë vitaminë C. Për më tepër, lengu i portokallit e bën urinën më shumë acide, duke ndihmuar kështu të luftojë mikrobet! 131980-enTdS2qv7VKumbullat vishnjë – antioksidantët ndihmojnë organizmin të jetë i shëndetshëm.
Qepët, hudhrat, rigoni – ofrojnë veti antimikrobiale.
Ananasi – përmban enzima që ulin inflamacionin.
Uji i mjaftueshëm – ndihmon largimin e mikrobeve nëpërmjet urinës! /Shendeti/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.