Tag Aeroplani

Tag: Aeroplani

Pse aeroplanët nuk mund të fluturojnë mbi trekëndëshin e Bermudës?

Imagjinata njerëzore ka tendencë mbingarkohet kur përballet me prova të qarta të forcave të natyrës, dhe pa shpjegime konkrete në lidhje me ekzistencën e...

Zbulon tradhëtinë e të shoqit në fluturim dhe e detyron avionin...

Një grua iraniane, gjatë fluturimit me linjën Qatar Airways, ka zbuluar tradhëtinë e të shoqit dhe e ka detyruar avionin të bëjë një ulje...

Ushqimi i vetëm të cilin duhet ta hani në aeroplan

Fjalët “ushqim në aeroplan” dhe “i shijshëm” rrallëherë futen në të njëjtën fjali, sepse ushqimi në aeroplan ka reputacion të keq. Pasi Gordon Ramsey ka...

Çka i shkakton zemrës zhurma e aeroplanëve?

Rrezik nga sëmundjet Rezultatet e një studimi të ri tregojnë se ekspozimi në zhurmën që krijojnë aeroplanët mund të shkaktojë dëmtime në enët e...

Vetëm një valixhe dore mund të merret në aeroplan

Nga 1 nëntori pasagjerët do të mund të marrin me vete në aeroplan një bagazh të vogël Pasagjerët e linjave ajrore irlandeze të kompanisë ajrore...

Kjo është mënyra më e sigurt për të udhëtuar

Departamenti i Transportit i Shteteve të Bashkuara të Amerikës ka ndarë shumë statistika të vdekjes përmes mënyrave të transportit për vitin 2015, ku është...

A e dini pse quhet “kuti e zezë” kur është portokalli

Arsye e thjeshtë… Është e pamundur të mos keni dëgjuar në ndonjë dokumentar apo edhe në lajme për “kutinë e zezë”, pajisje kjo që duhet...

Cilat ulëse në aeroplan janë më të sigurtat?

GJasat për tu vrarë gjatë një fluturimi me aeroplan janë 1 në 4.7 milion, sipas planecrashinfo. Nëse këto gjasa ju frikësojnë, atëherë duhet të dini...

Përse ulëset e aeroplanit nuk janë paralel me dritaret?

Jo gjithmonë ato ulëse në aeroplan që njihen si ulëset afër dritares janë paralel me dritaret Kur je i bllokuar për 10 orë në një...

A e dini pse dritaret e avionit kanë formë rrethi?

Dritaret përgjithësisht janë këndore, kryesisht drejtkëndëshe, mirëpo edhe katrore e trekëndëshe. I njëjti rregull është ndjekur edhe nga veturat. Mirëpo, ky ‘rregull’ nuk vlen edhe për...
sofra.alsofra.info
Na konktatoni

Na dërgoni një email dhe ne do ju përgjigjemi së shpejti!

Pyejte? Jemi gati për të ju ndihmuar!

Kliko Enter për të biseduar