Studimi: Pastrimi i shumtë i foshnjeve mund të shkaktojë sëmundjen e leukemisë

0
92
Pastrimi i tejskajshëm i foshjnave mund të krijojë një formë të leukemisë, thotë një studim i ri.

 

Moshat e reja që gjenetikisht janë të rrezikuara të zhvillojnë leukimin lymfoblastike akute kanë më shumë gjasa të fitojnë këtë sëmundje nëse nuk ekspozohen ndaj mikrobeve, thonë të gjeturat e një studimi të ri.

Studiuesit kanë analizuar konkretisht minjtë ku ata nuk kanë qenë të predispozuar kundrejt një mjedisi me mikrobe, por gjatë një kohe të shkurtër tek ata është zhvilluar leukemia.

Gjithashtu studimet e mëparshme kanë gjetur disa të dhëna të rëndësishme që 30% e foshnjeve që ndjekin qerdhet janë më pak të rrezikuar për shkak të infeksioneve që fitojnë nga të tjerët dhe rritjen e sistemit imunitar, raportoi “DailyMail”, transmeton Periskopi.

Rreth 830 fëmijë për çdo vit preken nga leukimia dhe është më së shumti i përhapur tek fëmijët.

Udhëheqësi i këtij studimi, nga Instituti për Hulumtime të Kancerit, Mel Greaves tha se leukimia në 90% të rasteve rezulton si e shërueshme.

Keeping babies too clean may trigger a form of leukaemia, research suggests (stock)
//lajmi/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.