Si të përgatisim fiqtë e thatë

0
74

Fiqtë e freskët duhet të lahen, të thahen dhe të mos priten. Duhen shtypur butë dhe vendosen në një sipërfaqe (mundësisht druri), të mbuluar nga një copë që lë ajrin të kalojë. Më pas, fiqtë duhen ekspozuar në diell.

Duke marrë parasysh lëvizjen e diellit, duhet t’i lëvizni gjatë ditës në mënyrë që të rrinë të ekspozuar për një kohë sa më të gjatë.

Natën duhet t’i vini në një vend të sigurtë nga insektet. Sipas klimës, do ju duhen 3-6 ditë për t’i tharë plotësisht. Pasi të jenë gati, thajini më tej në furrë në 180 gradë (rreth dhjetë minuta).figs_drying_in_solar_dehydratorNë fund, pasi të ftohen, futini në kavanozë qelqi.//shije/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.