Si ta përdorni kripën në kopshtin tuaj

0
147

Ju mund t’i keni përdorur kripërat  për të relaksuar muskujt në vaskë, po a e kishit menduar se ajo do të kishte përdorim edhe për kopshtin e shtëpisë?

Merrni parasysh faktin se testuesit kanë vërejtur përmirësime të rëndësishme në kopshtet e tyre pas përdorimit të kripës.

Bimët përdorin squfur për të prodhuar aminoacide dhe vitamina. Squfuri është gjithashtu përbërja që jep shumë perime, duke përfshirë brokolin dhe qepët. Shumica e tokave të kopshtit kanë nivele të mjaftueshme squfuri, por mangësitë e magnezit janë të zakonshme, sidomos në tokat e vjetra.

Mangësitë e magnezit mund të shkaktojnë rritje të ngadaltë dhe zverdhje të gjetheve. Sidoqoftë, e vetmja simptomë që mund të shihni është rritja e ngadaltë dhe pak lule ose fruta.x771797461.jpg.pagespeed.ic.gl1W15K809

Nëse e dini që toka juaj është e ulët në magnez, provoni spërkatjen rreth bazës së trëndafilave tuaj në pranverë. Aplikoni një kupë me kripë në vjeshtë para rënies së gjetheve. Gjatë sezonit të rritjes, holloni një lugë gjelle me kripëra në ujë.

Për të trajtuar domatet dhe specat, hidhni një lugë gjelle me kripëra dhe ujë. Përveç prodhimit të frutave më të bollshme, kripërat mund të zvogëlojnë problemet me kalbjet në fund të luleve, të cilat besohet se shkaktohen pjesërisht nga një mangësi e magnezit.//shije/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here