Rreziku që pason nga rrezet X gjatë shtatzënisë, çdo gjë që duhet të dini!

0
81

Rrezatimi me X rëntgen, zakonisht shihet të jetë mjaft i fortë. Kjo mund të shkaktojë rrezik edhe tek foshnja.

Për këtë arsye ekspertët rekomandojnë që gratë shtatëzëna ti shmangin inçizimet e panevojshme me rëntgen.

Për ta minimizuar ekspozimin e panevojshëm ndaj rentgenit dhe rrezeve X, gratë duhen gjithnjë të paralajmërojnë mjekët për faktin se janë apo mund të jenë shtatëzëna.

Edhe pse ato janë të rëndësishme, dhe të zakonshme gjatë vizitave sidomos gjatë shtatzënisë.

Preferohet që në raste të caktuara kur ka mundësi zgjedhjeje të mos përdoren fare këto metoda.

/gazetaexpress/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.