Rikthehet trajtimi i shushunjave: Përfitimet shëndetësore të kësaj terapie

0
226

Terapia e shushunjave kurative ka qenë ndër vite një trajtim popullor, për një gamë të gjerë sëmundjesh.

Në vitin 2004 kjo terapi u miratua për qëllime mjekësore nga shumë studiues.

Përdorimet e shushunjave:
Sëmundjet kardiovaskulare

Sëmundja kardiovaskulare është një grup i çrregullimeve kronike, që ndikojnë në sistemin kardiovaskular, duke përfshirë zemrën, venat dhe arteriet.
Terapia mjekësore mund të përdoret si një trajtim alternativ për çrregullime kardiovaskulare sepse jargët e shushunjave mund të përmirësojnë rrjedhjen e gjakut.
Jargët e tyre janë efektive në trajtimin e shumë sëmundjeve kardiovaskulare sepse ato përmbajnë hollues natyral të gjakut, që ndihmojnë në mpiksjen e tij.maxresdefault (83)

Procedurat kirurgjike (rindërtues dhe mikrokirurgjik) 
Fluksi i gjakut nga enët e vogla të gjakut, mund të ndodhë si rezultat i operacionit. Kjo mund të rezultojë në vdekjen e qelizave të indeve. Shumë doktorë argumentojnë se përdorimi i terapisë mjekësore të shushunjave mund të ndihmojë në shpëtimin e shëndetit të indeve gjatë operacionit.

Vetitë e hollimit të gjakut të pështymës së shushunjave zvogëlojnë rrezikun e mbingarkesës venoze, e cila është një ndërlikim i zakonshëm i lëndimeve traumatike dhe kirurgjisë rindërtuese, që mund të shkaktojë edemë, të ngadalësojë qarkullimin e gjakut në organ dhe vdekjen qelizore.

Terapia me shushunja ndihmon gjithashtu në komplikimet e diabetit, sëmundjet infektive, osteoartritin, problemet e veshit dhe shëndetin oral.//shije/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.