Pse zgjohemi natën për të shkuar në tualet?

0
304

Sa herë mund t’ju prishet gjumi vetëm nga ndjesia e të shkuarit në banjo? 
Nëse është kështu, ju e dini mjaft mirë se sa e bezdisshme është të çoheni nga krevati i ngrohtë e  të dridheni pakëz nga i ftohti tek ecni përgjatë korridorit për të shkuar në tualet. Kjo gjendje quhet nocturia, por çfarë e shkakton atë dhe si mund të shmanget do e mësoni më poshtë.

Çfarë është nocturia?
Nocturia është nevoja për të shkuar në tualet gjatë natës dhe bëhet më e zakonshme me rritjen në moshë. Është gjithashtu shumë e zakonshme tek meshkujt më të vjetër, sepse shpesh shkaktohet nga një prostatë e zgjeruar.

Çfarë  e shkakton nocturia?
Marrja e një ilaçi diuretik që shkakton më shumë urinim. Pasja e një fshikëze të paqëndrueshme ose tepër aktive si rezultat i cistitis. Diabeti, në qoftë se nuk është i kontrolluar. Kjo stimulon urinë shtesë në trupin tuaj. Pirja e tepërt e lengjeve para se të shtriheni./Living/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.