Pluhuri magjik që shëron kockat, inflamacionet dhe rregullon hormonet

0
785

Poleni i pishës është një nga dhuratat më të mira të natyrës.

Ajo ka një gamë të gjerë benefitesh për shëndetin dhe fatëmirësisht është shumë lehtë e disponueshme në natyrë.  Mund të konsumohet në sasi të pakufizuara, dhe rezultatet janë të dukshme shumë shpejt. Natyrisht, është shumë e rëndësishme që poleni të mos jetë i ndotur, por të rritet në pyllin më të pastër dhe më të lartë të pishave. Poleni i pishave është më mirë të mblidhet në pranverë, por mund të gjendet edhe në dyqanet ushqimore. Është i mahnitshëm fakti që ky polen përmban më shumë se 200 lëndë ushqyese bioaktive.

Këto janë disa nga karakteristikat kryesore të polenit të pishës:

 • Përmban  8 aminoacidet kryesore si dhe një shumëllojshmëri të aminoacideve esenciale.
 • Përmban pothuajse të gjitha vitaminat e kompleksit B.
 • Përmban vitaminat D2 dhe D3 .
 • Shërben për detoksifikim dhe ka aftësinë e dekalcifikimit të trupit dhe përmirëson fleksibilitetin e nyjeve dhe indeve lidhës.
 • Ka një ndikim në përmirësimin e sistemit imunitar.
 • Mbështet punën e gjëndrave të sistemit endokrin dhe ekuilibrin hormonal.
 • Mund të zvogëlojë ndjeshmërinë ndaj dhimbjes.
 • Lehtëson inflamacionet e rënda.
 • Mbron nga ftohjet dhe gripi.
 • Rregullon kolesterolin.
 • Ka vetinë mbrojtëse kundër rrezatimit.
 • Ka veti të forta antioksidante.
 • Rregullon nivelin e testosteronit tek gratë dhe tek meshkujt.
 • Duke rregulluar nivelet e hormoneve, lehtëson menopauzën e grave.
 • Nxit epshin.
 • Përmirëson metabolizmin.
 • Ndihmon në rregullimin e peshës.

Përveç këtyre benefiteve, poleni i pishës ka një peshë të madhe në një dietë të shëndetshme dhe gjithashtu forcon organet dhe rrit rezistencën e tyre, sikurse përmirëson sistemin kardiovaskular dhe funksionin e zemrës.Front-Shot-with-Spoon-Pine-Pollen-SHRUNK

Mënyra e përdorimt është shumë e thjeshtë mund ti shtohet lehtësisht mishit, perimeve ,kosit ose milkshake-ve të ndryshëm . Rekomandohet të pihet në mëngjes para se te hani bukë. Nuk ka efekte anësore dhe është plotësisht i sigurt, përveç se nuk duhet të përdoret nga persona që janë alergjikë ndaj polenit.//shije/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.