Pilula e re e vitaminës B3 redukton sulmin në zemër

0
21

Një pilulë e re, tableta e së cilës përmban ribozid nikotinomide po nxit qëndrueshmërinë, energjinë dhe plakje të shëndetshme tek njerëzit.

 

Po ashtu, tablet në formë të vitaminës B3 sipas një studimi, zvogëlon rrezikun e një sulmi në zemër deri në 25%.

Studimi në California, që përfshiu 24 persona vullnetarë me shëndet të ligë, rezultoi se konsumimi i vitaminës së tillë për dy herë në ditë, mund të ndryshojë plakjen kardiovaskulare.

Ajo funksionon në të njëjtën mënyrë sikurse një dietë me kalori të kufizuar, gjë e cila rrit shëndetin e enëve të gjakut dhe zvogëlon presionin e gjakut tek pacientët e moshës së mesme.

//klankosova/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.