Nuk do të besoni sa të dëmshme për shëndetin janë produktet e higjenës

0
187

Kjo është lista e gjërave që të gjithë mendojnë që janë të shëndetshme për t’i përdorur, por në realitet ato kanë edhe kundërefekte.

 

Shamponi i duarve
Shumë njerëz e kanë përshtypjen që pastrimi i shpeshtë i duarve me shampon i mbron nga sëmundjet. Është e vërtetë që këto produkte i mbysin mikrobet dhe bakteriet por ato nuk i mbysin edhe viruset e ndryshme, dhe kjo është njëra ndër arsyet pse ju sëmureni.

Deodoranti
Deodoranti është produkti që përdoret çdo ditë nga të gjithë, ky përdorim bëhet për të parandaluar djersitjen dhe erën e keqe. Deodoranti përmban shumë kimikate të dëmshme për trupin e njeriut prandaj ka efekte sa pozitive, aq ka edhe negative. Deodoranti përmban kimikate alumini, dhe kështu shumë lehtë alumini mund të depërtojë në gjakun tuaj.

Karriga e juaj
Kjo mund të ju tingëllojë absurde, por nëse uleni çdo ditë në karrigën e njejtë është shumë e dëmshme për shëndetin tuaj. Studime të panumërta kanë treguar se nëse rrini shumë ulur ju shumë shpejtë do të prekeni nga sëmundja e diabetit, nga  sëmundjet e zemrës, zorrës së trashë, kancerit të gjirit etj.

Sfungjeri për pastrimin e trupit, blinderi për bluarjen e ushqimit, shkopinjët për pastrimin e veshëve etjj, janë këto produkte që kanë kundërefekte prandaj mundohuni që t’i shmangeni përdorimit të tyre. /Gazeta Express /

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here