Njohja e dy gjuhëve ju siguron përfitime të mahnitshme shëndetësore

0
23

PERSONAT të cilët njohin dy gjuhë mund të kenë tru shumë më të mprehtë: Të qenit njohës i dy gjuhëve duket se ndihmon në shmangien e Alzheimerit – të paktën kështu thonë hulumtimet e shkencëtarëve nga Italia.

Shkencëtarët besojnë se përdorimi i dy gjuhëve të ndryshime sjell efekte në tru të cilat e parandalojnë degjenerimin e neuroneve. Sidoqoftë, mekanizmi neutral i këtyre efekteve mbrojtëse ende nuk është aq i ditur.card_fb_1432564126_1432564127

Për këtë konstatim, shkencëtarët kanë përdorur flurodeoksiglukozë dhe PET për të monitoruar metabolizmin e trurit dhe lidhjen nervore tek individët që vuajnë nga Alzheimeri. /Telegrafi/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here