Nevoja e bletës për hidratim. Përgatisni ujin për bletët në këtë mënyrë

0
75

Imagjinoni sa të  vështirë e ka punën një bletë në një ditë të vetme. Bletët shkojnë në  të paktën 2,000 lule çdo ditë.

Ato kanë etje gjatë pune ndaj kanë nevojë për burime të sigurta të ujit. Problemi është se uji nuk është gjithnjë i disponueshëm.20091127bee2

Sa i përket lumenjve dhe liqeneve, bletët rrezikojnë jetët e tyre duke u përpjekur të marrin ujë në praninë e peshqve, bretkosave për të mos përmendur rrezikun e largimit nga rrymat e ujit.

Për të ndihmuar hidratimin e tyre vendosni një furnizues uji merni një tigan dhe mbusheni me topa dhe më pas me ujë.

Në ujë mund të shtoni dhe minerale. Këta topa të vendosur i ndihmojnë ato mos të mbyten kur të vijnë për të pirë ujë.//shije/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.