Nëse shqetësohen, gratë rrezikohen nga dobësimi i eshtrave

0
130

Shqetësimi mund të rris rrezikun që një grua të përballet me kocka të dobëta dhe të brishta.

Kështu thotë një studim i ri raport i parë i tillë realizuar ndonjëherë.

Ndërsa gratë kalojnë menopauzën dhe moshën ato fillojnë të humbasin më shpejt dendësinë e eshtrave, duke e bërë kockat më të thyeshme dhe duke çuar në osteoporozë.

Arsyeja kryesore pse shumica e femrave zhvillojnë osteoporozën shumë më shpesh sesa meshkujt është rënia post-menopauzë e estrogjenit, e cila zvoglon masën e kockave.

Ky proces është i pashmangshëm dhe ekstremiteti i tij është kryesisht gjenetik, por një studim i ri italian zbuloi një lidhje midis niveleve të ankthit të grave dhe fuqisë së eshtrave të tyre.

//klankosova/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.