Nëse keni menstruacione të dhimbshme atëherë kjo është vitamina që i mungon trupit tuaj

0
690

Nëse çdo muaj i përjetoni menstruacionet tuaja me dhimbje atëherë duhet të shikoni sepse fajtore është kjo vitaminë, ndaj filloni ta merrni sa më parë.

Vitamina K është një vitaminë e ciila merr pjesë si koenzimë në këtë proces. Mungesa e kësaj vitaminë quhet hipovitaminoza K dhe është më e përhapur tek njerëzit të cilët kequshqehen dhe kanë probleme me zorrët.

Kjo vitaminë kalon nga zorrët dhe shkon në gjak. Nga gjaku ajo sekretohet në mëlçi dhe më pas shpërndahet. Vitamina K është rezistente në ngrohtësi, nëse ajo bie në kontakt me dritën atëherë shpërbëhet shumë thjeshtë. Studimet e fundit kanë treguar se vitamina K është mjaft e rëndësishme dhe në mineralizimin e kockave.fetalsleep-as-Smart-Object-1-1200x630Por një efekt shumë të madh kjo vitaminë luan në ciklin menstrual. Sipas një studimi mungesa e vitaminës K ndikon në një cikël menstrual me dhimbje.

Gjakderdhja e dhimbshme është tregues i mungesës së kësaj vitamine. //shije/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.