Nëse i keni këto 7 shenja, jeni të “pushtuar” nga myku toksik

0
366

ME shumë mundësi askush prej nesh nuk ka as më të voglën ide kur fqinji i një kati të mësipërm mund të ketë ndërruar tubat e tualetit, por jemi të sigurtë që shumë prej nesh e vuajnë këtë gjë, pasi problemet në tubacione mund të kenë shkaktuar myk në muret e shtëpisë suaj.

Veç anës estetike, e cila duhet të jetë gjëja e fundit për të cilën duhet të shqetësoheni, ekspozimi për një kohë të gjatë ndaj mykut mund të kontribuojë në shfaqjen e sëmundjeve të ndryshme.

Edhe pse një alergji myku është problemi më i zakonshëm i shkaktuar nga ekspozimi ndaj mykut, ky i fundit mund të shkaktojë sëmundje dhe pa një reaksion alergjik. Myku gjithashtu mund të shkaktojë infeksione apo dhe reagimet toksike. Infeksionet e shkaktuara nga myku mund të zhvillojnë shumëllojshmëri problemesh shëndetësore. can-mold-cause-strep-throat_59c220a05c784553Më poshtë do të lexoni 11 shenjat e sëmundjes së mykut (gjithmonë ai i shtëpisë):

  • Dhimbje koke, probleme me përqëndrimin apo mpirje truri;
  • Lodhje dhe dobësi;
  • Mpirje dhe ndjesi shpimi gjilpërash;
  • Probleme me sytë, si skuqje apo dhimbje të lehta;
  • Astma dhe probleme me sinuset;
  • Ndjeni shije metalike në gojë;
  • Jeni tejet të etur dhe shkoni shpesh në tualet, /Rtk/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.