Metoda më e thjeshtë për të larë kolltukët!

0
1

Kolltukët janë pjesa ku ne kalojmë kohën më të mëdha kur jemi në shtëpi. Aty bisedojmë, aty luajnë fëmijët tanë madje aty ne relaksohemi duke parë televizor dhe duke ngrënë kokoshka. 

Por kolltukët për shkak dhe të përbërjes së tyre me sfungjer në brendësi kanë prirjen të thithin mikrobe dhe jo gjithmonë mbulesat janë zgjidhja. Por ka një zgjidhje e cila është e duhura për pastrimin e kolltukëve

Hapat që do ndiqni:

  • Fillimisht hiqni mbulesat dhe vendosini të lahen në lavatriçe.
  • Në vijim me fshesën më korrent pastoni pjesën e lartme të kolltukëve.
  • Kthejini kolltukët përmbys dhe thithni pluhurin që gjendet në pjesën e poshtme të tij.
  • Me ndihmën e një furçe të vogël që shërben për pastrimin e tapeteve dhe kolltukëve filloni të fërkoni divanët tuaj
  •  Më pas në një kovë përzieni ujë të ngrohtë me pak uthull  të zakonshme.
  • Lagni një pecetë dhe shtrydheni fort. Me këtë pecetë lani të gjithë kolltukun duke përfshirë dhe kokat dhe këmbët.
  • Në fund lërini kolltukët afër dritares të thahen.
//shije/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here