Mësoni si parandalohet tensioni i ulët i gjakut

0
600

Për qarkullimin e dobët të gjakut në trup shkaktarë kryesor është tensioni i ulët i gjakut. Me këtë shkaktohet edhe gjendja shëndetësore e cila shkakton edhe dëmtimin i veshkeve.

1.Hapi i parë drejt parandalimit të shfaqjes së tensionit të ulët është fillimi i ditës me ushtrime. Ushtrimet do të përmirësoj qarkullimin e gjakut në trupin tuaj. Nëse nuk mund të ushtroni, mjafton vetëm ecja. Image

2.Gjithmonë hidratohuni. Ju duhet ta mbushni trupin tuaj me lëngje për të siguruar energji gjatë ditës. Nëse punoni në ambient me temperaturë të lartë, duhet të konsumoni më shumë ujë në mënyrë që të mënjanoni djersitjen e tepërt e cila dërgon në uljen e tensionit të gjakut.Image

3.Rritni sasinë e konsumimit të ushqimeve që përmbajnë vitaminë b12. Burime të vitaminës b12 gjenden në:. jogurt, qumësht dhe tuna peshk.

Image

4.Konsumimi i kripës do të ju rris tensionin e gjakut. Gjatë përgaditjes së ushqimit, vendosni kripë më shumë se sa jeni mësuar zakonisht.Image

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.