Mësoni cilat ushqime e shpejtojnë metabolizmin

0
509

Nëse keni problem me ngadalësimin e metabolizmit atëherë konsumoni mishin e pulës apo të gjelit të detit të cilët ndikojnë pozitivisht në përshpejtimin e metabolizmit. Veç kësaj, proteinat e gjendura tek këto produkte ndihmojnë në mbrojtjen e strukturës muskulore.

Nëse mendoni se mosdobësimi juaj lidhet me ngadalësinë e metabolizmit, atëherë ushqimet e mëposhtme do t’ju ndihmojnë ta përshpejtoni atë. Ja lista e përpiluar nga shkencëtarët që do t’ju ndihmojnë në arritjen e qëllimit:

Speci djegës: Studimet kanë treguar se përbërësit kimikë të gjendur te speci djegës, të njohur me emrin “jalapeno”, ndihmojnë në përshpejtimin e ritmit të zemrës dhe metabolizmit. Tri orë pas konsumimit të ushqimeve me erëza apo djegës, metabolizmi punon 25% më shpejt se më parë.

Peshku: Krahas acidit yndyror Omega-3, peshku përmban edhe hormonin lehtin, përshpejtues të metabolizmit.

Çaji i gjelbër: Bashkë me përbërësin ECGC që përmban, çaji i gjelbër mundëson një funksionim më të shpejtë të trurit dhe sistemit nervor. Në këtë mënyrë përshpejton edhe metabolizmin.

Qumështi dhe produktet e tij: Qumështi pa yndyrë dhe produktet e qumështit përshpejtojnë metabolizmin. Studimet kanë treguar se personat të cilët konsumojnë 3-4 porcione me produkte qumështi në ditë, mund të dobësohen më shpejt.

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.