Kalathea, një nga lulet më të bukura të ambienteve të brendshme

0
117

Kjo i dedikohet gjetheve të saj që kanë ngjyra shumë të bukura por edhe figurave të ndryshme që krijohen në gjethet e kalatheas.

Dhe jo vetëm kaq, por është edhe një specie e Kalatheas që quhet Calathea Crocata e cila përveç gjetheve të bukura, nxjerr edhe lule shumë të bukura me ngjyrë portokalli.12462-00-BAKI_20170106135250

Si të gjitha lulet e ambienteve të brendshme, Kalathea ka nevojë për drite por jo të bien direkt rezet e diellit mbi të.

Kalathea nuk i duron ngricat.

Në përgjithësi duhet të ujitet një herë në tre ditë dhe në dimër një herë në javë.

(Kjo në varësi edhe të kushteve të ambientit ku është vendosur bima)

Mund të përdorni ushqyes të lëngshëm një herë në 15 ditë ose edhe të ngurtë një herë në muaj.//fermaime/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.