Ju pëlqejnë lulet? Ja kuptimet e tyre për të cilat nuk kishit dëgjuar kurrë

0
143

Në të shkuarën, një trëndafil nuk ishte thjesht një trëndafil. Ai përmbante një mesazh të caktuar për marrësin.

Përveç pamjes relaksuese që lulet kanë, jo çdo lule ka një kuptim pozitiv. Sipas fjalorit viktorian të luleve, ja cilat janë disa nga nënkuptimet më interesante:

Trëndafilat e kuq
Janë perceptuar gjithmonë si e kuqja e zjarrtë e dashurisë. Simboli i Shën Valentinit dhe ditëve të bukura.
red-roses-beautiful-arrangmentAnemone
Kjo lule e bukur e ka marrë emrin nga greqishtja, (anemos) sepse jeta e saj është e shkurtër. Viktorianët i përdornin këto lule kur i uronin dikujt diçka të keqe.anemone-flower-bouquet-costKamomili
Kjo lule tashmë simbol i qetësisë dhe relaksit, dikur  në shekullin e 19-të ka nënkuptuar energjinë më të madhe.
flower-wallpaper-17Luledielli
Legjenda tregon se eksploruesit spanjollë kur zbuluan Amerikën, menduan nga padituria se luledielli përbëhej nga ari. Por sigurisht ata po gaboheshin.Sunflower-with-sunglassesJargavani 
Lulja me aromën më të mirë sot, dikur ka qenë simboli i prezantimit të emocioneve të para të dashurisë.lilac_flower_wallpaper_2-1680x1050//shije/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here