Japonia ka një nivel 66% më të ulët të kancerit të gjirit, ja çfarë mungon në dietën tonë

0
138

Kanceri i gjirit mund të parandalohet dhe është e rëndësishme që të hani shëndetshëm, të kryeni ushtrime në mënyrë të rregullt, për të shmangur situata të vështira dhe më së shumti për të ulur toksinat që ndodhen në mjedisin që na rrethon.

Disa studiues besojnë se mamografia mund t’ju ndihmojë të parandaloni kancerin e gjirit. Por, rrezatimi që emetohet nga mamografia shkakton zhvillimin e qelizave të kancerit të gjirit. Me fjalë të tjera, në vend që të parandaloni kancerin, mamografia shpesh çon në efektin e kundërt.

Ndaj mjekët rekomandojnë që të përqëndroheni në mënyrën tuaj të të ushqyerit. Më kryesore është rritja e dozave të jodit. Edhe pse jodi është i lidhur kryesisht me gjëndrën tiroide, rezervat e jodit janë më të përqendruara në zonën e gjinjve. Kjo e bën thelbësore marrjen e jodit për gratë.SAMURAI_COOKING_Jodi është gjithashtu i rëndësishëm për zhvillimin e trurit të foshnjave. Rezervat e jodit në trupi janë garanci që fëmija do të marrë jod të mjaftueshëm. Pra, kur është fjala për femrat, mungesa e jodit mund të shkaktojë probleme shëndetësore dhe madje edhe kancerin e gjirit./shije/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.