Ja pse e teproni me ushqim

0
230

Anashkalimi i mëngjesit ndoshta ju duket si një mënyrë e mirë për të marrë më pak kalori, por nëse hani mjaftueshëm në mëngjes, nuk do të konsumoni tepër në drekë dhe darkë.

Nëse ndiheni keq dhe i ngadaltë pas ngrënies së ushqimit, është koha për të bërë ndryshime. Ndaloni veten me kohë për të parandaluar ngrënien e tepërt. Ju zbulojmë shprehitë që çojnë në konsumimin e tepërt të ushqimit dhe të cilat duhet çrrënjosur.

Anashkalimi i mëngjesit: Anashkalimi i mëngjesit ndoshta ju duket si një mënyrë e mirë për të marrë më pak kalori, por nëse hani mjaftueshëm në mëngjes, nuk do të konsumoni tepër në drekë dhe darkë. Nëse nuk keni kohë që gjithmonë të përgatisni një mëngjes të shëndetshëm, planifikoni dhe përgatisni atë paraprakisht.

Ngatërrimi i urisë dhe etjes: Shumë njerëz ngatërrojnë të uriturit me etjen. Nëse keni ngrënë kohët e fundit dhe ndiheni të uritur, me siguri se keni etje, kështu që pini një gotë me ujë dhe prisni 20 deri në 30 minuta për të parë nëse ende jeni të uritur."OLYMPUS DIGITAL CAMERA         "Konsumoni për shkak të emocioneve: Nëse hani ushqim për t’u ngushëlluar, nuk jeni i vetmi. Ushqimet ndoshta mund të veprojnë si një kurë e shpejtë ndaj pikëllimit, por në atë mënyrë vetëm se i shkaktoni dëme trupit tuaj. Herën tjetër kur të ndjeheni të emocionuar, pyesni veten nëse me të vërtetë jeni të uritur. /zeri/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.