Ja cilin grup gjaku ndjek mushkonja

0
1037

Rritja e temperaturave gjatë sezonit veror sjell edhe mushkonjat. Për shumë persona ato janë makthi i verës.

Mirëpo edhe mushkonjat i zgjedhin viktimat e tyre. Kjo zgjedhje është në varësi të grupit të gjakut. Ka individë të cilëve ato nuk i afrohen fare.

Shkencëtarët kanë bërë studime dhe duket se njerëzit me grup gjaku zero janë ata që i tërheqin më shumë këto insekte, madje dhe gratë shtatzëna janë të preferuarat e tyre. Por nuk ngelen mbrapa njerëzit që konsumojnë birrë dhe ato që janë mbipeshë të cilët nxjerrin më shumë dyoksid karboni gjatë frymëmarrjes. /Shekulli/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.