Hani ngadalë për të humbur peshë

0
59

Njerëzit të cilët hanë shpejt ushqim, mund të humbin peshë thjesht duke e përtypur më gjatë ushqimin dhe duke pushuar pak mes kafshatave.

Hulumtimet me 60,000 japonezë tregojnë për një lidhje mes të ngrënit ngadalë ose shpejt, dhe fitimit ose humbjes së peshës.

Sipas tyre, ndryshimet në shpejtësi të ngrënies mund të shkaktojnë ndryshime në obezitet dhe në indeks të masës trupore (BMI).

Shkencëtarët thonë se ngrënia më ngadalë ndihmon në parandalimin e obezitetit dhe zvogëlimin e rreziqeve të ndryshme shëndetësore.

Vlen të ceket se gjithashtu është dëshmuar që shmangia e mëngjesit nuk ka ndonjë efekt në humbjen e peshës.

 /Telegrafi/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.