Frutat e ngrira mund të shkaktojnë hepatitin A

0
99

Shtatë persona nga Uellsi Jugor, janë diagnostifikuar me hepatitin A pasi kanë ngrënë kokrra shege të ngrira.

 

Edhe pse ende nën hetim, kompania përgjegjëse për prodhim kujtoi produktet e implikuara si një masë paraprake të cilat duhet hulumtuar tutje.

Që nga shtatori i 2017-të sipas raportimeve janë shitur 40 mijë paketa të frutave të ngrira, megjithatë mjekët në spitalin kombëtar të SHBA-së, këshillojnë konsumatorët të cilët posedojnë të tilla fruta, të kenë kujdes nga përdorimi i tyre.

Sipas Institutit për Infeksion dhe Imunitet në Melburn, potencon se baktere infektuese qëndrojnë në fara të shegës së ngrirë.

Por, kjo nuk përjashton mundësitë që frutat e ngrira në përgjithësi mund të shkaktojnë hepatitin A apo infeksione të tjera.

 

//klankosova/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.