E thotë edhe studimi: Meshkujt me këtë lloj makine nuk janë të mirë për t’i pasur të dashur!

0
54

Gratë i perceptojnë njerëzit të cilët i lënë pas dore për pasurinë e tyre si partnerë të papërshtatshëm për një marrëdhënie afatgjatë, sugjeron një studim i ri.

Hulumtuesit amerikanë nga Universiteti i Buffalo kanë zbuluar se shfaqjet e luksit, të tilla si ngasja e një makine që bie shumë në sy, mund të jenë të dëmshme kur bëhet fjalë për gjetjen e një partnereje të mundshme.

Kjo, thonë ata, është për shkak se njerëzit që drejtojnë automjete ekstravagante shihen si më pak të besueshëm.

Studimi, i botuar në revistën Springer të evolucionit psikologjik, i kërkoi 375 studentëve të diplomuar të përfundonin sondazhe anonime online për të hetuar se si të tjerët interpretojnë shfaqjen e pasurisë së një burri.

Pjesëmarrësit lexuan së pari nëpër përshkrimet e dy burrave që po blinin makina dhe iu kërkua të vlerësonin çdo karakter, interesin e tij në marrëdhënie dhe atraktivitetin e tij ndaj të tjerëve.

Të dy burrat imagjinar shpenzuan të njëjtin buxhet, por, ndërsa një njeri bëri një investim të kursyer, tjetri vendosi për një makinë të re, rrota më të mëdha dhe një sistem mbresëlënës të zërit.

Rezultatet treguan se si pjesëmarrësit meshkuj dhe femra vlerësuan njeriun me makinën e re si më shumë të interesuar për marrëdhënie seksuale të shkurtra dhe nuk do ta zgjidhin këtë për një partner të angazhuar afatgjatë.

//blitz/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.