Disa ushqime që të kemi jetë më të gjatë

0
239

Që të kemi një jetë sa më të shëndetshme ndiqni këshillat më poshtë, duke u munduar kështu që të evitoni çdo që tjetër që është e tepërt në tryezën tuaj. Frutat, pemët, perimet, drithërat integrale etj, që do t’i lexoni më poshtë, bëjnë të mundshme që organizmi juaj të jetë në nivelin e duhur për nga shëndeti i tij.

ushqimet-e-vjeshtes-643x345

Fruta, perime dhe drithëra integrale
Fibrat ushqimore janë kryesore për të lejuar funksionimin perfekt të traktit intestinal, për të larguar toksina nga ato që konsumojmë, për të ulur glicerinën dhe kolesterolin. Kështu që është e rëndësishme që në një diete të keni të përditshme të paktën 3 fruta, mundësisht të sezonit. Mos harroni dhe frutat e thata, të cilat janë të pasura me vajra si omega 6, siç janë për shembull arrat, bajamet, për tu konsumuar në mëngjes, për të pasur në këtë mënyrë një energji të shëndetshme. Ekziston një diete e vërtet antikancer e bazuar në këto principe, që në fakt kanë avantazhe të dukshme në shëndetin tonë dhe që të gjithë duhet të ndjekim me kujdes. Bathët janë një burim tjetër proteinash me origjinë vegjetale me vlerë biologjike të mrekullueshme, e cila mund të përdorët në vend të proteinave me origjinë shtazore.

2Probiotikët dhe Prebiotiket
Probiotikët janë ushqime që derivojnë nga qumështi i cili ka baktere “të mira” që ndihmojnë florën intestinale për të qenë e shëndetshme. Për fëmijët nuk është e këshillueshme përdorimi para moshës pesë vjeçare, ndërsa për të rriturit do të ishte shumë mirë konsumi i tyre me cikle, duke i alternuar në periudha 2 ose 3 javë. Prebiotikët janë bazë për probiotiket, ose më mirë shërbejnë si “ushqim” për to. Mes prebiotikeve kujtojmë frutat dhe perimet me fibrat e tyre.

3

Peshku
Peshku duhet të konsumohet të paktën 2 ose 3 herë në javë për t’i siguruar organizmit tonë kalcium, fosfo, vitamina dhe mbi të gjitha omega 3.

111111111111111

Edukimi ushqimor nis nga fëmijët
Për të arritur moshën madhore dhe më pas pleqërinë në mënyrë të shëndetshme dhe të ekuilibruar nevojitet të filloni që në vegjëli ja përse do të ishte mirë të ndiqni një edukim ushqimor që në fëmijëri për të mësuar bazat e ushqimit. /botasot/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.