Dieta “rojtare” e kockave të grave, ju mbron nga çdo problem, pavarësisht moshës

0
43

Fruta, perimet, peshku dhe drithërat integrale. Kjo është dieta ‘mike’ e grave që i mbron edhe nga frakturat. Këto janë përfitimet nga rezultuan edhe nga studimi i kryer nga “Ohio State University”, të publikuara në revistën “Journal of Bone and Mineral Research”.

Studiuesit kanë analizuar të dhënat e grave nga 50 deri në 79 vjeç, nga viti 1993 deri në 1998. Bëhet fjalë për 160 191 gra në total dhe kryesisht bazuar në 32 komponentët e ushqimeve të konsumuara tre muaj para se të përfundohej studimi. Për 10 mijë gra, është testuar densiteti mineral i kockave, ndërsa për të tjerat janë analizuar frakturat që mund të kenë pasur përgjatë viteve.omega_3_6_acid_20161026“Kjo tregon se një dietë me cilësi të lartë dhe më pak ushqime që shkaktojnë inflamacion mund të jetë veçanërisht e rëndësishme për uljen e rrezikut të thyerjes së kockave te gratë e reja”, – shkruajnë studiuesit.

Rezultatet kanë treguar një lidhje mes dietës, inflamacioneve dhe frakturave te gratë që ishin më pak se 63 vjeç, me një risk prej 50 për qind, në krahasim me grupin tjetër që kishte raste inflacionesh më të ulëta. //shije/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.