Dhimbje apo fryrje barku? Ja nga çfarë mund të vuani

0
1135

Dhimbja e barkut është ndër problemet më të zakonshme. Gjatë kësja kohe mund të keni një bark të fryrë, gazra apo edhe probleme me kapsllëkun. Por, në fakt kjo dhimbje barku mund të nënkuptojë edhe probleme me zorrët.

Sipas statistikave thuhet se 8 nga 10 individë vuajnë nga sindroma e zorrës nervoze. Njerëzit të cilët pretendojnë se kanë probleme me zorrët, ndihen të fryrë dhe shpesh ushqimi që konsumojnë u rëndon së tepërmi në stomak. Ky cilësohet si një problem shëndetësor i emërtuar sindromi i zorrës nervore.

Simptomat më të zakonshme lidhen me:d9e5ae037963bd50d93ba202abafe3dc

  • Gazrat
  • Fryrje stomaku
  • Probleme me kapsllëkun
  • Dhimbje barku etj

Këto shenja tregojnë edhe për rritjen e tepërt të baktereve brenda zorrëve të vogla. Në rastet kur niveli i baktereve është i ulët, atëherë kjo gjë bën të mundur funksionimin siç duhet të organizmit.

Sipas syri.net, arsyet që çojnë në këtë gjendje janë dieta e varfër ushqimore, përdorimi i medikamenteve të caktuara si kontraceptivëve, antibiotikëve, konsumimi i alkoolit dhe sasia e ulët e aciditetit në stomak.

Në këto raste është shumë e rëndësishme që të pastroni bakteret nga zorrët sepse mund të bëhen shkak për shfaqjen e problemeve të tjera shëndetësore. //shije

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.