A po kontribuojnë prerjet cezariane në autizëm?

0
271

Dr. Perlmutter njihet për kontributin e tij që ka dhënë për fëmijët me autizëm. Njihet gjithashtu si autor I librit ‘The grain brain’ dhe sipas tij, një nga arsyet e rritjes së numrit të fëmijëve me autizëm, është rritja e numrit të lindjeve me prerje cezariane.

 Doctor David Perlmutter shprehet se fëmijët e lindur me prerje cezariane, kanë dy herë më shumë rrezik për të zhvilluar autizëm, krahasuar me fëmijët e lindur nga vagina. Kjo sepse ekspozimi i parë bakterial i bebit, përcakton imunitetin e tij dhe balancën jetëgjate të funksioneve immune.

Kur lind në mënyrë natyrale, bebi takohet me baktere që jetojnë brenda kanalit të lindjes. Këto baktere ndërtojnë mikroflorën e stomakut dhe të lëkurës së bebit. Ndërsa me prerje cezariane, bebi ekspozohet fillimisht vetëm me baktere mjedisore dhe bakteret që gjenden në dorezat e doktorëve.

//femina/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.