Çfarë nevojitet për të pasur një kopsht uji

0
1030

Adhuruesit e luleve, me kreativitetin e tyre ofrojnë shumë ide se si dhe ku mund t’i kultivoni. Njëra nga to është kombinimi me ujin, kështu që, edhe ju mund ta keni liqenin personal të begatuar me bimë dhe lule.

kopesht_uji_760519769

Çfarë ju duhet?

  • Një gropë me rërë – mbështillet me rërë rreth 10 cm. Rrafshohen sipërfaqet.
  • Vendosja e saksisë – e nivelizoni saksinë në raport me liqenin dhe në mes të saksisë dhe gropës vendosni rërë. 1347835289575-geranium_endressii_1-560x420
  • Një shtresë e zhavorri i jep fundit të saksisë notën natyrore.
  • Zambaku i ujit – për fund të liqenit prej 25 – 50 cm të zgjidhen zambakët e ujit.
  • Kallami – i duhet thellësia prej 10 – 20 cm. Bimët të ngritën mbi saksitë e përmbysura apo gurët.
  • Bimët e gjelbërt edhe gjatë dimrit – Bambusi (Fargesia) është i shkëlqyeshëm.
  • Lulet e palodhshme – të varura në formë zile (Campanula poscharskyana), çelin deri në vjeshtë.
  • Mysafiri veror –shumë i përshtatshëm për mbushjen e gropave është germaniumi i ultë (Geranium endressii). Por, ju mund të keni edhe ide tjera unike personale. /living/

easy_water_garden_construction

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.