Bretzel me djathë

0
41

Përgaditsni bretzel me djathë shumë të shpjetë dhe të shishëm.

 

Përbërësit:

250 gr margarinë
250 gr gjizë
250 gr miell
1 Pluhur pjekje
1 vezë
30 gr susam
30 gr Fara liri
krip

Hapat:

  1. Në enë të përshtatshme bashkohen gjiza dhe margarina e zbutur në temperaturë dhome, pastaj gradualisht shtohet përzierja e miellit me pluhur për pjekje, i hedhet kripë sipas shijës dhe ngjishet me dorë derisa brumi të fillojë të ndahet nga ena.
  2. Brumi i ngjeshur lihet të pushojë 20 minuta, brumi t’hollohet në trashësi 1 centimetër e pastaj me kallëp, nga brumi i t’holluar nxirren format e bretzlave.
  3. Në tavë shtrihet letër për pjekje dhe mbi të renditen bretzlat e përgatitura, bretzlat lyhen me vezën e tundur dhe përmbi hedhet përzierja me fara liri e susam.
  4. Bretzlat piqen, derisa të skuqen në furrën e nxehtë në temperaturë 200 gradë celsius.
  5. Ju bëftë mirë!

//kushinashpiptare/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.