Brengoseni se fëmija juaj ka peshë të ulët? Njihuni me ushqimet që rrisin peshën e foshnjës!

0
243

Detyra më sfiduese për një nënë është që të vendosë në lidhje me ushqimin për të voglin e saj.

Të vegjëlit nuk kanë mundësi për të ngrënë ushqime të cilat janë të forta. Për shkak të këtyre parakushteve, detyra bëhet më sfiduese pasi shumica e dietës së tyre duhet të jetë e lëngshme.

Imuniteti i foshnjës suaj është gjithashtu i lidhur me shtimin në peshë, kjo është arsyeja përse duhet të ketë një rritje të vazhdueshme në peshë me qëllim që foshnja të rritë dhe të nxisë sistemin imunitar.

Ka disa ushqime që rrisin peshën e fëmijës suaj:
Qumështi i gjirit

Është mënyra e vetme për të fituar peshë për foshnjat nën moshën 6 muajshe. Nuk ka asnjë burim tjetër ushqimor të ngjashëm me qumështin e gjirit.

Bananet

Janë një burim i shkëlqyer i kaliumit, fibrave ushqyese dhe karbohidrateve, më shumë se 100 kalori mund të merren me vetëm një banane.

Kremërat nga frutat ose perimet

Një nga opsionet më të shëndetshme për të vegjlit tuaj për të fituar peshë janë edhe kremërat që janë të mbushura me kalcium, vitamina dhe minerale.

Patatet

Janë një burim i rëndësishëm i karbohidrateve, gjë që ndihmon në rritjen e shpejtë të peshës.

Zhvillimi i trurit dhe hormoneve nga një fazë primare, është e nevojshme që foshnja të ketë një dietë të shëndetshme që është i dendur me vlera ushqyese.

//femina/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.