Alkooli i bën burrat më agresiv

0
20

Së paku gjysma e krimeve në Shtetet e Bashkuara të Amerikës kryhen nga personat të cilët janë nën ndikimin e alkoolit.

 

Kjo ka bërë që disa studiues nga Australia University të merren me këtë çështje.

“Gjithçka vjen nga ndikimi i alkoolit në tru”.

Ata kanë marrë 50 burra të ri, në mesin e tyre që konsumojnë alkool dhe ata që nuk e pinë atë.

Pasi iu janë dhënë nga dy pije vodka të dy grupeve, ata i janë nënshtruar testit MRI. Kur janë provokuar, reaksionet e tyre kanë qenë të ndryshme.

Tek ata që nuk kanë pirë në të kaluarën, ose kanë pirë më pak agresiviteti ka qenë më i vogël, por ndryshe edhe për ata që kanë konsumuar alkool.

Nga rezultatet e nxjerra studiuesit kanë thënë se alkooli ndikon në regjione të ndryshme të trurit të njeriut çka shkakton edhe ndryshim në sjellje.

Me një fjalë sipas tyre: “Alkooli ju bën më të dhunshëm”.

//klankosova/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.