A nuk ju dëgjojnë fëmijët tuaj? Ja disa këshilla…

0
1

A keni probleme me fëmijët tuaj? A ju kanë turpëruar shpesh në prani të të tjerëve duke mos ju dëgjuar? Atëherë më poshtë do të gjeni disa këshilla se si mund të arrini një lloj kompromisi me më të dashurit tuaj.

Pyeteni vetën:

A është fëmija im i uritur? Ose i lodhur?

A kam qenë unë duke ihtuar vëmendje atyre?

(Nëse ne nuk u kthejmë përgjigje të menjëhershme duke i injoruar fëmijët atëherë ne nuk po mbjellim sjellje të mira të dëgjimit tek ta.)

A do të rregullonte sjelljen e tyre ndryshimi i ambientit? (p.sh loja në ambient të hapur)

Keni kujdes. Kur flisni me fëmijët tuaj mundohuni:

1. Të jeni në nivel të njejtë me fëmijët tuaj, kështu ata do ta kenë më të vështirë për t’iu injoruar.

2. Mbajini duart e tyre, dhe kujdesuni që të keni marrë gjithë vëmendjen e tyre.

3. Pyetni për kontakt sy me sy, dhe mos filloni të flisni deri sa ata të jenë të fokusuar në sytë tuaj.

4. Bëni që fëmiju juaj të përsëritë fjalët e juaja.

Dhe mbi të gjitha mbani një qëndrim pozitiv!

/Unik Portal/
SHPËRNDAJE
ParaYoga gjatë shtatzanisë!
Infosite

Në Sofra do të gjeni informacione dhe këshilla të dobishme për shëndetin, tryezën dhe shtëpinë tuaj. Zbuloni gjithçka ju duhet për një jetë më të qetë e të lumtur me familjen tuaj!

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here