7 super ushqimet

0
493

Askush nuk e mohon që  jetojmë në një “botë të mikrobeve”. Është e pamundur për të shmangur ekspozimin ndaj tyre. Sistemi imunitar mund t’i japi disa njerëzve një avantazh mbi të tjerët, megjithatë, kjo nuk i “shpëton” njerëzit nga sëmundjet.

Shanset tona më të mira për të shmangur sëmundjet janë duke pasur një higjienë të mirë, dukeu  ushtruar, dhe duke u ushqyer në një mënyrë të shëndetshme.  Ushqim i shëndetshëm nuk është gjithmonë i qartë. Për më tepër, shumica e njerëzve kanë përkufizimet e tyre të fjalës, i shëndetshëm. Disa njerëz e kanë krijuar përkufizimin e tyre të bazuar nga këshillat e familjes, miqve, apo të doktorëve.

Nga ana tjetër, të tjerët kanë formuar përkufizimin e tyre  bazuara në spekulime. Sistemi imunitar është themeli i shëndetit tonë. Pyesni veten: “A jeni duke ia bërë punën më të lehtë apo më të vështirë?” Merrni një hap në drejtimin e duhur, duke përfshirë shtatë ushqimet e listuara në dietën tuaj që forcojnë sistemin imunitar.

Këpurdha
mushrooms-756406_640Hudhragarlic-1039563_640

Kanellacinnamon-1070154_640

Brokolibroccoli-498600_640

Boronicablueberries-690072_640

Avokadoavocado-878958_640

Spinaqispinach4

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.