5 produkte bulmeti që mund të hani gjatë një diete

0
31

Djathi është një nga gjërat më të dhimbshme për t’u lënë për ata që duhet të fillojnë dietën. Me sa duket, ka më shumë se 400 lloje, duke përfshirë djathin e butë, të fortë dhe atë kremoz. Nuk mungon zgjedhja, por jo nëse ju jeni duke ndjekur një dietë të rreptë!

Zakonisht djathërat janë në majën e listës së ushqimeve të ndaluara për ata që janë në një dietë, por me disa përjashtime, duke pasur parasysh se jo të gjithë djathërat kanë yndyrë, ka produkte bulmeti me pak yndyrë që mund të konsumohen edhe duke qenë në dietë.

Gjizë pa kripë 

E ulët në yndyrë, gjiza pa kripë ka pak kalori. Kjo është dhe arsyeja pse ata që ndjekin dietë me pak kalori nuk janë të detyruar ta eliminojnë tërësisht. Gjiza mund të përhapet në bukë ose e kombinuar me karkaleca, domate dhe shumë perime të tjera.

Rikota

Një tjetër djathë me yndyrë të ulët që mund të jetë një alternativë e mirë për të zëvendësuar djathin e rëndë është padyshim gjiza e lopës. Kjo merret nga përpunimi i hirrës dhe është e shëndetshme, e lehtë dhe gjithashtu veçanërisht e pasur me proteina.

Djathi grek

Ky është pa dyshim një nga djathërat më të njohur në dieta. Është një ushqim proteinik me një aromë të këndshme. Ai përdoret për shumë receta dhe përgatitje. Mund të kombinohet me perime, por edhe me ushqime të tjera proteinike.

Mocarela

Mocarela është një nga djathërat që kënaq ata që zakonisht nuk i pëlqen djathi. Ky djathë është ideal për ata që shpesh kanë pak kohë për të ngrënë ose për të përgatitur ushqim dhe kombinohet pothuajse me të gjitha perimet. Ky produkt i qumështit është gjithashtu një burim i madh i kalciumit, natriumit, fosforit dhe vitaminës A.

Gjalpi pa kripë

I shijshëm dhe i butë, gjalpi pa kripë mund të përhapet në një fetë bukë të thekur. Përveç të qenit i shijshëm, gjalpi është gjithashtu i mirë për shëndetin, sepse është i pasur me kalcium, magnez dhe vitaminë A.

//shije/

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.