12 këshilla të vlefshme për një udhëtim në Paris

0
274

Këshilla 1: Shko në zyrën e turistëve. harta paris1
Këto zyra ofrojnë informacion dhe oferta, harta falas,guida dhe kupona. Zyra e turistëve në Paris është në 25 Rue des Pyramides , bulevardi i parë. Është e hapur nga 10 a.m. deri në 7 p.m. nga  1nëntori deri në  në 30 prill nga 2 maji deri në 31 tetor është e hapur nga 9 a.m. deri në 7 p.m.  Kujdes me 1 maj është e mbyllur.

 

Këshilla 2: Investo në  “Paris Museum Pass.” museum
Karta e muzeve të parsiti ofron ulje për më shumë se 60 muze, kisha dhe vende të tjera turistike në  Paris, përfshirë këtu edhe Versajën. Një abonim dy ditor është 39 euro, ndërsa për 4 ditë 54 euro, e për6 ditë vetëm 69 euro. Me këtë kartë ju mund të hyni jashtë rradhës së gjatë që mbajnë vizitorët që presin biletën para se të hyjnë.

Këshilla 3: Koha është gjithcka.
Koha më e mirë për të shpëtuar nga turma është nëntor-prill.

Këshilla 4: Gushti.llll
Të gjithë shkojnë në Louvre dhe në Notre Dame. Lagjet e qytetit janë thuajse bosh, por edhe dyqanet thuajse të gjitha mbyllen për disa javë.

Këshilla 5: Kurse kafet, një kafe në këmbë është më e lirë se një kafe ulur

Këshilla 6: Uljet.
Uljet në dyqane ndodhin vetëm dy herë në vit, në janar dhe në korrik. Kjo është koha e përsosur për të bërë shopping

Këshilla 7: Koncert apo film falas.
Të dielave pasdite në kishat rreth Parisit jepen koncerte falas. Me revistën “Pariscope” mund të shihni datat se kur ka film falas në shesh. Gjatë verës ka cdo mbrëmje projeksione të tilla, përvec të hënës. Është falas!ffff

Keshilla 8: Uji.
Blije shishen e ujit në supermarket dhe jo në rrugë. Dhe kur ta mbaroni mbusheni në burimet e ndryshme që ka qytetit ( “Wallace Fountains.”)

Keshilla 9: Mund të shëtisni me ture rreth Parisit.
Giverny, Rouen, Chartres dhe Reims janë vetëm 1 oorë e gjsymë larg me tren.

Këshilla 10: Kujdes restorantet.
Një brokë ujë dhe buka janë falas në restorantet franceze

Këshilla 11: Vera në supermarkete.
Monoprix dhe Franprix ofrojnë verë të mirë për piknik ose një mbrëmje jashtë.

Këshilla 12:Harroji taksitë dhe makinat!
Taksitë janë një stres që duhen shmangur. Mos merrni taksi nga aeroporti nëse nuk ju bëjnë një ulje të mirë. Makinat me qira merrini vetëm nëse doni të dilni jashtë qytetit në të kundërt do të paguani për parkimin, që nuk është aspak i lirë.

ffffffff

Komento

Please enter your comment!
Please enter your name here